SUA au cerut membrilor de familie ai angajaților săi guvernamentali să părăsească Belarusul

  • 01 Februarie 2022 08:29
SUA au cerut membrilor de familie ai angajaților săi guvernamentali să părăsească Belarusul

Statele Unite au ordonat luni membrilor de familie ai angajaților săi guvernamentali din Belarus să părăsească această țară, care are relații apropiate cu Rusia, și au avertizat împotriva călătoriilor pe fondul tensiunilor dintre Washington și Moscova pe tema crizei ucrainene, informează marți Reuters, citat de AGERPRES.

Departamentul de Stat a informat că această decizie a fost luată din cauza unei creșteri neobișnuite și îngrijorătoare a activității militare rusești în apropierea frontierei cu Ucraina.

"Cetățenii americani aflați în Belarus sau care intenționează să călătorească în Belarus ar trebui să fie conștienți de faptul că situația este imprevizibilă și tensiunea este sporită în regiune", conform Departamentului de Stat.

Washingtonul solicitase deja pe 23 ianuarie plecarea familiilor diplomaților americani din Kiev "din cauza amenințării persistente a unei operațiuni militare rusești". Personalul local și cel neesențial pot, de asemenea, să părăsească ambasada din Ucraina, dacă doresc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău