SUA au blocat în Consiliul de Securitate al ONU o inițiativă a Rusiei

  • 26 Iulie 2018 12:12
SUA au blocat în Consiliul de Securitate al ONU o inițiativă a Rusiei

Reprezentanții SUA au blocat inițiativa Rusiei privind reglementarea conflictului din Orientul Mijlociu, propusă în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, anunță reprezentantul permanent al Federațiai Ruse la ONU.

Rusia a venit cu o inițiativă în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, care ar permite confirmarea lipsei unei alternative a bazei recunoscute la nivel internațional pentru soluționarea problemei palestiniene și privind reglementarea conflictului din Orientul Mijlociu. 

"Din păcate, delegația SUA a venit cu unele amendamente, care au eliminat toate referințele de bază convenite în soluționarea conflictului, precum și multe alte prevederi importante", se precizează în comunicatul trimis de ambasadorul Rusiei la ONU, Nebenzia Vasili Alekseievici. În acest context, el mai precizează că inițiativa Rusiei a fost susținută de marea majoritate a membrilor Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv de partenerii din Kuwait, Bolivia și China. De asemenea, se mai precizează că diplomații ruși și-au suspendat activitatea legată de acest proiect, din cauza poziției omologilor lor americani.

La 2 iunie, Statele Unite s-au opus prin veto, la ONU, unui proiect de rezoluție prezentat de Kuwait în Consiliul de Securitate, care cerea o protecție a palestinienilor în Fâșia Gaza și Cisiordania ocupată și condamnarea grupării Hamas.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:88 %
Vint:7,2 m/s
Tue
13
Wed
14
Thu
18
Fri
18
Sat
21
Arhivă Radio Chișinău