SUA au adăugat Rusia pe lista lor neagră privind libertatea religioasă

  • 17 Noiembrie 2021 18:42
SUA au adăugat Rusia pe lista lor neagră privind libertatea religioasă

Statele Unite au anunțat miercuri că au adăugat Rusia pe lista lor neagră a țărilor care prezintă ''o îngrijorare deosebită'' în materie de libertate religioasă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În schimb, Nigeria, trecută anul trecut pe această listă, a fost retrasă, potrivit unui comunicat al șefului diplomației americane Antony Blinken, care urmează să viziteze această țară africană săptămâna aceasta.

Celelalte țări desemnate ''pentru că au comis sau tolerat încălcări flagrante, sistematice și persistente ale libertății religioase'' sunt aceleași ca în 2020: Arabia Saudită, Myanmar, China, Coreea de Nord, Eritreea, Iran, Pakistan, Tadjikistan și Turkmenistan.

Algeria, Comore, Cuba și Nicaragua sunt plasate pe lista intermediară a statelor ''sub supraveghere''.

''Statele Unite nu vor renunța la angajamentul lor de a susține libertatea de religie sau de credință pentru toți și în fiecare țară'', a afirmat Antony Blinken. ''În prea multe locuri din lume, continuăm să vedem guverne care hărțuiesc, arestează, amenință, încarcerează și ucid oameni pur și simplu pentru dorința lor de a-și trăi viața conform credinței lor'', a adăugat responsabilul american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău