SUA asigură Israelul că va păstra un avantaj militar în Orientul Mijlociu, după ce Trump vrea să vândă avioane F-35 Emiratelor Arabe

  • 24 August 2020 16:30
SUA asigură Israelul că va păstra un avantaj militar în Orientul Mijlociu, după ce Trump vrea să vândă avioane F-35 Emiratelor Arabe

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat la Ierusalim că SUA se vor asigura că Israelul va păstra un avantaj militar în Orientul Mijlociu, în condițiile oricărui viitor acord privind vânzarea de arme de către Washington Emiratelor Arabe Unite (EAU), informează Agrepres, preluat de Digi24.ro. Conform New York Times, administrația Trump și-a intensificat în ultima perioadă presiunile pentru vânzarea către Emiratele Arabe de avioane de ultimă generație F-35, greu detectabile pe radar și care se află și în dotarea Israelului.

„Statele Unite fac obiectul unei cerințe juridice cu privire la avantajul militar calitativ. Vom continua să onorăm acest lucru”, a declarat Pompeo după o întrevedere cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Șeful guvernului israelian a spus că a primit asigurări pe acest subiect din partea secretarului de stat american, care a sosit luni dimineață în Israel, prima etapă a unui turneu de cinci zile în Orientul Mijlociu și Africa, în cursul cărui va aborda normalizarea relațiilor între Israel și țări arabe.

Turneul mai include Sudanul, Emiratele Arabe Unite (EAU) și Bahrein.

La 13 august, EAU și Israel au anunțat încheierea unui acord de normalizare a relațiilor dintre ele.

Mike Pompeo a spus că Washingtonul a furnizat sprijin militar Emiratelor Arabe Unite timp de peste 20 de ani, măsuri pe care el le-a descris drept necesare pentru a contracara amenințările din partea Iranului, inamic regional și al Israelului.

Conform New York Times, administrația Trump ia în calcul vânzarea către Emiratelor Arabe Unite de avioane F-35 de ultimă generație, invizibile pe radar, precum și drone militare moderne.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău