SUA ar putea trimite 2.000 de militari americani din Germania în Polonia

  • 13 Iunie 2019 09:39
SUA ar putea trimite 2.000 de militari americani din Germania în Polonia

Donald Trump, președintele Statelor Unite, a anunțat, miercuri seară, că analizează posibilitatea de a transfera 2.000 de militari americani din Germania în Polonia, în condițiile în care Administrația de la Varșovia a cerut măsuri pentru descurajarea Rusiei, transmite Mediafax.

Statele Unite au deja trupe în Polonia în cadrul unui acord din anul 2016 cu Alianța Nord-Atlantică.

Donald Trump a declarat că Statele Unite au circa 50.000 de militari în Germania, precizând că 2.000 ar putea fi transferați în Polonia. "Discutăm despre acest lucru", a declarat Donald Trump în fața jurnaliștilor cu ocazia întrevederii în Biroul Oval cu președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Rusia "va trata Polonia cu respect. Din păcate, polonezii sunt afectați prea frecvent. Sunt în mijlocul a toate. Când se întâmplă lucruri rele, se pare că Polonia este în prima linie. Sper că Rusia și Polonia și Germania se vor înțelege", a declarat liderul de la Casa Albă, citat de agenția Reuters.

Oficiali citați de cotidianul Financial Times afirmau recent că Varșovia și Washingtonul se apropie de ajungerea la un acord privind intensificarea prezenței militare americane în Polonia. Alarmați de incisivitatea Rusiei, oficialii polonezi au lansat anul trecut un efort concertat pentru a convinge Statele Unite să instituie o prezență militară permanentă în Polonia. Andrzej Duda a sugerat ca baza militară să se numească "Fort Trump", iar Polonia a oferit o finanțare de două miliarde de dolari.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău