SUA ar putea aproba rezoluția prin care se cere retragerea armatei ruse din Transnistria

  • 17 Aprilie 10:37
SUA ar putea aproba rezoluția prin care se cere retragerea armatei ruse din Transnistria

Rezoluția Congresului SUA care susține asocierea R. Moldova la Uniunea European și cere Federației Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile din regiunea transnistreană are susținerea necesară pentru a putea fi aprobată.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, anunțul a fost făcut la întâlnirea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu grupul de prietenie din Camera Reprezentanților a Congresului SUA. Congresmanul David Price, co-președintele grupului, a reiterat suportul SUA pentru R. Moldova în eforturile de consolidare a democrației, creștere a securității energetice, continuare a reformelor, dezvoltare economică și protejare a spațiului informațional.

Congresul SUA a înregistrat, în februarie curent, o rezoluție în care susţin lupta R. Moldova cu acţiunile de dezinformare desfăşurate de către anumite state din Europa de Est în mass-media naţionale.

În documente se face îndemn către conducerea Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul recunoscut internaţional al R. Moldova, să se abţină de la ameninţări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra Moldovei, precum să înceteze orice acţiuni care susţin mişcările separatiste de pe teritoriul Republicii Moldova.

Documentul mai specifică faptul că Statelor Unite susţin procesul de reintegrare pe cale paşnică a regiunii din stânga Nistrului, oferindu-i acesteia statut special în cadrul ţării.

Rezoluția a fost înregistrată în Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA de către congresmenii David Price şi Pete Olson.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
1 °C
Ninsoare ușoară
Umiditate:92 %
Vint:4,1 m/s
Joi
-4 °C
Vin
-6 °C
Sâm
-6 °C
Dum
0 °C
Lun
1 °C

Curs oficial BNM 20 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5666 0.1804
USD 17.1223 0.0140
RON 4.1929 0.0372
UAH 0.6172 0.0018
RUB 0.2599 0.0012
Arhivă Radio Chișinău