SUA ar putea aproba rezoluția prin care se cere retragerea armatei ruse din Transnistria

  • 17 Aprilie 2018 10:37
SUA ar putea aproba rezoluția prin care se cere retragerea armatei ruse din Transnistria

Rezoluția Congresului SUA care susține asocierea R. Moldova la Uniunea European și cere Federației Ruse să-și retragă trupele și munițiile din regiunea transnistreană are susținerea necesară pentru a putea fi aprobată.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, anunțul a fost făcut la întâlnirea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu grupul de prietenie din Camera Reprezentanților a Congresului SUA. Congresmanul David Price, co-președintele grupului, a reiterat suportul SUA pentru R. Moldova în eforturile de consolidare a democrației, creștere a securității energetice, continuare a reformelor, dezvoltare economică și protejare a spațiului informațional.

Congresul SUA a înregistrat, în februarie curent, o rezoluție în care susțin lupta R. Moldova cu acțiunile de dezinformare desfășurate de către anumite state din Europa de Est în mass-media naționale.

În documente se face îndemn către conducerea Federației Ruse să-și retragă trupele și munițiile de pe teritoriul recunoscut internațional al R. Moldova, să se abțină de la amenințări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra Moldovei, precum să înceteze orice acțiuni care susțin mișcările separatiste de pe teritoriul Republicii Moldova.

Documentul mai specifică faptul că Statelor Unite susțin procesul de reintegrare pe cale pașnică a regiunii din stânga Nistrului, oferindu-i acesteia statut special în cadrul țării.

Rezoluția a fost înregistrată în Camera Reprezentanților a Congresului SUA de către congresmenii David Price și Pete Olson.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău