SUA anunță un nou sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 300 de milioane de dolari. Acesta cuprinde, printre altele, muniție pentru sistemele Patriot

  • 01 Iunie 2023 14:30
SUA anunță un nou sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 300 de milioane de dolari. Acesta cuprinde, printre altele, muniție pentru sistemele Patriot

Pentagonul a anunțat acordarea unei asistențe militare suplimentare Ucrainei, pentru a răspunde nevoilor critice și de apărare ale acestei țări invadate de Rusia.

Potrivit unui comunicat al instituției americane, această aprobare reprezintă cea de-a 39-a retragere de echipamente din stocurile Departamentului Apărării pentru Ucraina, începând cu august 2021, scrie Calea Europeană.

Aceasta include capacități-cheie pentru a sprijini apărătorii aerieni ai Ucrainei, care protejează cu curaj soldații, civilii și infrastructura critică a Ucrainei, în contextul în care Rusia continuă să efectueze atacuri aeriene care ucid civili în întreaga Ucraină.

Acest pachet de asistență pentru securitate conține, de asemenea, artilerie, capacități anti-tanc și muniție pentru sistemele Patriot, inclusiv zeci de milioane de cartușe de arme de calibru mic, evaluate la până la 300 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina să continue să-și apere teritoriul suveran.

Statele Unite se angajează să continue colaborarea cu aliații și partenerii lor pentru a oferi Ucrainei capacități care să răspundă nevoilor sale imediate pe câmpul de luptă și cerințelor de asistență în materie de securitate pe termen mai lung.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău