SUA anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina care se ridică la 1,3 miliarde de dolari

  • 20 Iulie 2023 10:24
SUA anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina care se ridică la 1,3 miliarde de dolari

SUA au anunțat miercuri acordarea unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina care se ridică la 1,3 miliarde de dolari, potrivit Agerpres care citează AFP.

Acest pachet prevede în special livrarea a patru sisteme de rachete de apărare antiaeriană, rachete antitanc, muniții de artilerie, materiale de deminare și drone explozive, detaliază Pentagonul într-un comunicat.

Ajutorul anunțat „subliniază angajamentul continuu al SUA de a răspunde necesităților presante ale Ucrainei în ceea ce privește furnizarea de mijloace esențiale pe termen scurt și, în același timp, construind capacitatea durabilă a forțelor armate ale Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a respinge agresiunea rusă pe termen mediu și lung”, se menționează în comunicatul Pentagonului.

Totuși, materialul nu va fi livrat prea curând pe linia frontului din Ucraina, căci ajutorul anunțat cade sub incidența Inițiativei de ajutor securitar pentru Ucraina prin care SUA furnizează mai degrabă echipamente provenind de la industria de apărare sau de la aliați și nu direct din arsenalul forțelor armate americane.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău