SUA anunță că sunt gata să ajute Ucraina cu arme în contextul agresiunii Rusiei în Marea Azov

  • 12 Septembrie 2018 14:27
SUA anunță că sunt gata să ajute Ucraina cu arme în contextul agresiunii Rusiei în Marea Azov

Rusia a introdus un regim agresiv de verificare a navelor militare în Marea Azov, însă Washingtonul este gata să ajute Ucraina să își consolideze capacitățile defensive - a declarat Reprezentantul Special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

"Marea Azov reprezintă, într-adevăr, o preocupare serioasă. Rusia a crescut brusc prezența navelor de război și verifică intrările și ieșirile navelor într-o manieră mai agresivă ca niciodată. Aceasta este o chestiune suplimentară de îngrijorare, dar avem un sentiment comun că suntem pregătiți să continuăm să sprijinim Ucraina să își consolideze capacitățile de apărare" - a explicat diplomatul american.

"Totul începe cu decizia fundamentală pe care am luat-o anul trecut: ridicarea restricțiilor privind livrările de arme către Ucraina, restricții care au existat în timpul președintelui Obama. Administrația Trump a ridicat aceste restricții. Acest lucru a dus la furnizarea de sisteme împotriva armelor cu lunetă și sisteme de rachete antitanc, care sunt foarte necesare Ucrainei din punctul de vedere al apărării, în special sistemele anti-tanc, pentru a opri o nouă agresiune din partea Rusiei. Congresul SUA a aprobat un nou pachet de măsuri financiare pentru a sprijini capacitățile de apărare ale Ucrainei" - a adăugat Volker.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău