SUA anunţă că sunt gata să ajute Ucraina cu arme în contextul agresiunii Rusiei în Marea Azov

  • 12 Septembrie 14:27
SUA anunţă că sunt gata să ajute Ucraina cu arme în contextul agresiunii Rusiei în Marea Azov

Rusia a introdus un regim agresiv de verificare a navelor militare în Marea Azov, însă Washingtonul este gata să ajute Ucraina să îşi consolideze capacitățile defensive - a declarat Reprezentantul Special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

"Marea Azov reprezintă, într-adevăr, o preocupare serioasă. Rusia a crescut brusc prezența navelor de război şi verifică intrările și ieşirile navelor într-o manieră mai agresivă ca niciodată. Aceasta este o chestiune suplimentară de îngrijorare, dar avem un sentiment comun că suntem pregătiți să continuăm să sprijinim Ucraina să îşi consolideze capacitățile de apărare" - a explicat diplomatul american.

"Totul începe cu decizia fundamentală pe care am luat-o anul trecut: ridicarea restricțiilor privind livrările de arme către Ucraina, restricţii care au existat în timpul preşedintelui Obama. Administraţia Trump a ridicat aceste restricții. Acest lucru a dus la furnizarea de sisteme împotriva armelor cu lunetă şi sisteme de rachete antitanc, care sunt foarte necesare Ucrainei din punctul de vedere al apărării, în special sistemele anti-tanc, pentru a opri o nouă agresiune din partea Rusiei. Congresul SUA a aprobat un nou pachet de măsuri financiare pentru a sprijini capacităţile de apărare ale Ucrainei" - a adăugat Volker.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
-1,96 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,56 m/s
Mar
-0 °C
Mie
-3 °C
Joi
-0 °C
Vin
-4 °C
Sâm
-4 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3137 -0.0000
USD 17.0729 -0.0000
RON 4.1402 -0.0000
UAH 0.6145 -0.0000
RUB 0.2568 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău