SUA | Anchetă extinsă în urma busculadei mortale care s-a produs la un concert rap în Houston

  • 07 Noiembrie 2021 15:41
SUA | Anchetă extinsă în urma busculadei mortale care s-a produs la un concert rap în Houston

Cel puțin două anchete, din care una penală, se aflau în desfășurare duminică pentru a investiga circumstanțele în care s-a produs busculada din timpul concertului pe care rapperul Travis Scott l-a susținut vineri seară în cadrul festivalului muzical Astroworld din Houston, în urma căreia cel puțin opt persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite, informează Reuters.

Oficialii din Houston au anunțat că autopsiile victimelor de vineri vor fi realizate cât mai curând posibil, pentru ca trupurile să fie predate familiilor îndoliate, iar identitățile unora dintre spectatorii decedați vor fi dezvăluite în cursul zilei de duminică.

Victimele erau persoane tinere, a anunțat sâmbătă primarul din Houston, Sylvester Turner, în fața reprezentanților presei: doi spectatori aveau vârstele de 14 și 16 ani, alți doi aveau 21 de ani, un altul era în vârstă de 23 de ani, iar cel de-al șaptelea avea 27 de ani. Cea de-a opta victimă nu a fost încă identificată, a adăugat primarul din acest oraș aflat în statul american Texas.

Lina Hidalgo, judecătoare în ținutul Harris, a cerut o anchetă "obiectivă și independentă" pentru a investiga această tragedie, produsă la un festival rap la care asistau 50.000 de fani în momentul busculadei.

"Poate că planurile organizatorilor erau inadecvate. Poate că planurile erau bune, dar nu au fost respectate. Familiile celor care au murit, toți cei afectați de tragedie, merită niște răspunsuri", a adăugat judecătoarea americană.

Într-o înregistrare video de 90 de secunde difuzată sâmbătă pe Twitter, rapperul Travis Scott a spus că atunci când s-a aflat pe scenă nu a putut să își imagineze gravitatea situație. Artistul s-a declarat, totodată, "absolut devastat" de acel incident.

Șeful Poliției din Houston, Troy Finner, a anunțat că departamentul pe care îl conduce a deschis o anchetă penală pentru omucidere și pentru uz de narcotice, în urma unor rapoarte potrivit cărora o persoană din public a injectat droguri în corpurile mai multor spectatori.

Șeful pompierilor locali, Samuel Pena, a precizat că unii dintre spectatori au trebuit să fie resuscitați cu ajutorul medicamentului Narcan, folosit pentru a combate supradozele de droguri, inclusiv un polițist care ar fi fost injectat în zona gâtului cu o anumită substanță de una dintre persoanele care asistau la concert.

Celelalte două zile ale festivalului Astroworld au fost anulate după tragedia produsă vineri seară la NRG Park din Houston în jurul orei locale 21:30 în timpul concertului susținut de Travis Scott, un cântăreț și producător muzical nominalizat la premiile Grammy, desemnat cap de afiș în prima zi a evenimentului.

Decesele celor opt spectatori s-au produs în proximitatea scenei, atunci când mulțimea de spectatori s-a îndreptat spre aceasta. Unele dintre victime au suferit stopuri cardiace, iar altele diverse traumatisme medicale, au precizat oficialii americani.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău