SUA amenință că vor impune sancțiuni Turciei dacă nu-l eliberează pe pastorul american Andrew Brunson

  • 27 Iulie 2018 10:36
SUA amenință că vor impune sancțiuni Turciei dacă nu-l eliberează pe pastorul american Andrew Brunson

Statele Unite amenință că vor impune sancțiuni Turciei dacă nu-l eliberează pe pastorul american Andrew Brunson, acuzat de autoritățile de la Ankara că ar fi fost implicat în lovitura de stat eșuată din 2016. Avertismentul la adresa Turciei a venit de această dată chiar de la președintele Donald Trump.

Pastorul evanghelic în vârstă de 50 de ani este unul din cei 20 de americani acuzați în Turcia că ar fi ajutat lovitura de stat eșuată din 2016. Anunțul președintelui american a venit în aceeași zi în care pastorul a fost eliberat din închisoare din cauze medicale, fiind pus sub arest la domiciliu.

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavușoglu, a răspuns rapid pe Twitter: "Nimeni nu dictează Turciei. Nu vom tolera niciodată amenințări din partea nimănui".

Eliberarea pastorului Brunson a fost subiectul unei intense campanii a Administrației Trump. Brunson a petrecut ca misionar 23 de ani în Turcia și este acuzat acum de terorism și spionaj. El ar putea primi o condamnare de până la 35 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de autoritățile turce.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău