SUA alocă 125 milioane de dolari pentru a sprijini rețeaua de energie și electricitate a Ucrainei

  • 19 Ianuarie 2023 10:24
SUA alocă 125 milioane de dolari pentru a sprijini rețeaua de energie și electricitate a Ucrainei

Statele Unite au anunțat, miercuri, că vor colabora cu Congresul pentru a programa o finanțare suplimentară de 125 milioane de dolari pentru a sprijini rețeaua de energie și electricitate a Ucrainei împotriva atacurilor continue ale Rusiei asupra utilităților și a altor infrastructuri civile, informează un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Această finanțare ar urma să provină pe baza Legii privind creditele suplimentare pentru Ucraina, 2023, aprobată recent.

De-a lungul războiului său împotriva Ucrainei, Rusia a vizat în mod sistematic rețeaua de energie pentru a lăsa milioane de oameni fără energie electrică, apă sau căldură. În acest fel, Rusia a încercat să afecteze rezistența și determinarea Ucrainei în timpul lunilor reci de iarnă. Cu toate acestea, atacurile i-au făcut pe ucraineni să fie și mai determinați să persevereze”, transmite secretarul de stat Antony Blinken.

Această finanțare suplimentară de 125 de milioane de dolari va fi utilizată pentru a achiziționa echipamente industriale esențiale pentru a menține sistemele de alimentare cu apă și de încălzire în Kiev și în împrejurimi. Sprijinul se adaugă fondurilor deja semnificative și altor tipuri de sprijin acordate Ucrainei pentru a-și menține funcțională rețeaua de energie și de electricitate în toate părțile țării în ciuda „războiului ilegal și brutal” al Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău