SUA acuză China că împiedică ancheta privind originea coronavirusului: „Nu este momentul să se facă obstrucții”

  • 23 Iulie 2021 09:42
SUA acuză China că împiedică ancheta privind originea coronavirusului: „Nu este momentul să se facă obstrucții”

Opoziția Beijingului față de continuarea anchetei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cu privire la originea pandemiei de COVID-19 este „iresponsabilă” și „periculoasă”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„Nu este momentul să se facă obstrucții”, a afirmat Jen Psaki, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

China a respins joi planul OMS de a continua ancheta privind originea pandemiei, după ce săptămâna trecută directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a propus inspecții la o serie de laboratoare din regiunile chineze unde au fost identificate primele cazuri.

Viceministrul chinez al sănătății, Zeng Yixin, s-a declarat „extrem de surprins" de această propunere, evocând „o lipsă de respect față de bunul simț și o aroganță față de știință”.

El a reiterat poziția chineză conform căreia unele date nu pot fi puse integral la dispoziția anchetei din preocupări legate de confidențialitate, insistând ca OMS să „se debaraseze de interferențele politice”.

China speră ca OMS să trateze realmente munca de stabilire a originilor COVID-19 ca pe o chestiune științifică, să se debaraseze de interferența politică și să susțină activ și prudent desfășurarea de investigații în mai multe țări și regiuni de pe glob, a spus oficialul chinez, citat de Xinhua.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău