SUA acordă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 125 de milioane de dolari

  • 10 August 13:03
SUA acordă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 125 de milioane de dolari

Statele Unite au anunțat vineri, 9 august, trimiterea către Ucraina a unui nou pachet semnificativ de arme și echipamente necesare de urgență pentru a sprijini forțele sale militare în apărarea împotriva atacurilor continue ale Rusiei. În valoare de 125 milioane de dolari, pachetul va conține rachete Stinger, muniție de artilerie și sisteme anti-blindate, scrie Calea Europeană.

Acest pachet de sprijin în valoare de 125 de milioane de dolari, furnizat în temeiul autorității prezidențiale de retragere, include interceptoare de apărare aeriană, muniții pentru sisteme de rachete și artilerie, radare multi-misiune și arme antitanc care vor ajuta Ucraina să își protejeze trupele, populația și orașele de atacurile rusești și să își consolideze capacitățile pe linia frontului”, a transmis secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, citat într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Acesta este cel de-al zecelea pachet de asistență pentru securitate pe care președintele Joe Biden l-a autorizat pentru a ajuta Ucraina de la semnarea Legii privind creditele suplimentare pentru securitatea Ucrainei.

Vom furniza această nouă asistență cât mai rapid posibil pentru a consolida apărarea de către Ucraina a teritoriului său și a poporului său. După cum a precizat președintele Biden, Statele Unite și coaliția internațională pe care am reunit-o vor continua să fie alături de Ucraina”, a mai subliniat diplomația de la Washington.

Potrivit unei fișe informative difuzate de Pentagon, Statele Unite au alocat Ucrainei peste 56,2 miliarde de dolari în asistență pentru securitate de la începutul administrației Biden, inclusiv aproximativ 55,6 miliarde de dolari de la începutul invaziei brutale și neprovocate a Rusiei, la 24 februarie 2022.

Documentul detaliază și tipurile de arme și echipamente furnizate de SUA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău