SUA au protestat oficial pe lângă Rusia din cauza condițiilor de detenție ale cetățeanului americano-britanic acuzat de spionaj

  • 26 Iunie 2019 16:53
SUA au protestat oficial pe lângă Rusia din cauza condițiilor de detenție ale cetățeanului americano-britanic acuzat de spionaj

SUA au protestat oficial miercuri pe lângă Rusia din cauza condițiilor de detenție ale cetățeanului americano-britanic Paul Whelan, arestat la sfârșitul lunii decembrie la Moscova, sub acuzația de spionaj, potrivit AFP.

„Am protestat pe lângă Ministerul de Externe rus pe tema relelor tratamente la care este supus Paul Whelan în detenție', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA la Moscova, Andrea Kalan, într-o postare pe Twitter.

Diplomația rusă a reacționat pe contul său de Twiiter, sugerând SUA să se intereseze mai degrabă de respectarea drepturilor cetățenilor ruși aflați în detenție în Statele Unite.

Nota de protest intervine după câteva zile după respingerea apelului făcut de Paul Whelan pentru eliberarea sa.

Fostul pușcaș marin a fost arestat la 28 decembrie 2018 într-un context deja complicat de acest tip de cazuri între Rusia și Occident. Serviciile de securitate ruse (FSB) susțin că l-au reținut pe Whelan 'în timp ce acesta comitea un act de spionaj', ceea ce el dezminte. Dacă va fi găsit vinovat, rezidentul americano-britanic riscă până la 20 de ani de închisoare.

În februarie, avocatul său afirmase că lui Paul Whelan, care deține de asemenea naționalitățile irlandeză și canadiană, i-a fost înscenat toate acestea de către o cunoștință care i-a dat un stick USB care conținea ceea ce el credea că sunt fotografii realizate în timpul unei șederi anterioare în Rusia în compania acesteia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău