SUA | 5 oameni au fost uciși și alți 21 răniți într-un atac armat din vestul statului Texas

  • 01 Septembrie 2019 09:55
SUA | 5 oameni au fost uciși și alți 21 răniți într-un atac armat din vestul statului Texas

Un tânăr cu vârsta în jur de 30 de ani, cunoscut de poliție, a ucis 4 persoane și a rănit alte 21 sâmbătă, într-un atac armat produs în vestul statului Texas, între orașele Midland și Odessa, incident început cu o oprire în trafic și încheiat prin uciderea sa de către poliție, transmite Reuters.

Suspectul a deturnat o mașină a poștei americane și a deschis focul asupra polițiștilor, a persoanelor aflate în trafic și la cumpărături în week-end-ul prelungit aglomerat ca urmare a sărbătorii federale a Zilei Muncii (celebrată luni), înainte de a fi împușcat și ucis în parcarea unui complex cinematografic din Odessa, conform informațiilor furnizate de poliția locală.

Inițial, autoritățile au crezut că este vorba de doi atacatori la volan, dar șeful poliției din Odessa, Michael Gerke, a informat sâmbătă seara, în cadrul unei conferințe de presă, că ar fi fost doar un atacator.

Suspectul înarmat venea dinspre Midland și se îndrepta spre Odessa pe autostrada interstatală 20, când a fost oprit la ora locală 3:17 p.m., a declarat Gerke. L-a împușcat pe ofițerul de poliție, a mers apoi cu mașina spre vest pe I-20 și a ieșit de pe autostradă la Odessa. A condus apoi spre Home Depot, unde a deschis focul asupra trecătorilor.

"La un anumit moment, suspectul și-a abandonat mașina și a furat o camionetă a poștei", a declarat Gerke. La volanul acesteia s-a îndreptat apoi spre est, urmărit de poliție, și s-a izbit de un vehicul oprit în spatele multiplexului Odessa Cinergy, unde a avut un loc un schimb de focuri cu polițiștii în urma căruia a fost ucis.

O înregistrare video difuzată de postul de televiziune local CBS7 a surprins momentul în care mașina condusă de suspect a intrat cu viteză în vehiculul din parcarea complexului cinematografic, fiind apoi înconjurată de polițiști, în timp ce din multiplex se auzeau țipete.

Gerke a declarat că suspectul îi era cunoscut, dar a refuzat să facă comentarii referitoare la motivația acțiunilor violente ale acestuia.

În spitalul din Odessa au fost internați 13 răniți, dintre care unul a încetat din viață, conform directorului centrului medical, Russell Tippin. Șapte persoane sunt în stare critică, doi într-una serioasă, iar alți doi au fost externați după ce li s-au acordat îngrijiri. Un copil care avea sub 2 ani a fost transferat într-o altă unitate.

Primarul din Midland, Jerry Morales, a declarat că sute de persoane se bucurau de week-end-ul prelungit în complexul cinematografic Cinergy când atacatorul înarmat a fost încolțit de polițiști în parcare și au avut loc schimburile de focuri. Morales a mai spus că au fost răniți trei polițiști - unul din Midland, unul din Odessa și un ofițer al Departamentului Siguranței Publice. Pentru a-l împiedica pe suspect să părăsească Odessa, poliția din Midland a baricadat autostrada la aproximativ 32 de kilometri de câmpul uriaș de petrol al Bazinului Permian din vestul Texasului.

Acest atac are loc după cel comis pe 3 august tot în statul Texas, în complexul Walmart din El Paso, la o distanță de 410 kilometri de Midland, masacru soldat cu 22 de morți.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău