STUDIU | Un atac cibernetic de o severitate extremă ar putea provocă pierderi economice de peste 120 miliarde dolari

  • 17 Iulie 2017 15:40
STUDIU | Un atac cibernetic de o severitate extremă ar putea provocă pierderi economice de peste 120 miliarde dolari

Un atac cibernetic extrem de puternic ar putea provocă în cel mai "negru" scenariu pierderi economice de peste 120 miliarde dolari, ceea ce l-ar face mai costisitor decât dezastrele naturale, arată un studiu făcut de Lloyd’s of London și de platformă de evaluare a costurilor Cyence.

Estimările Cyence arată că WannaCry a costat în total companiile opt miliarde de dolari, scrie hotnews.ro. 

Tot mai des auzim de atacuri cibernetice de proporții care reușesc să afecteze activitatea unor companii, iar acum studiul Lloyd’s of London și Cyence arată că un atac cibernetic care ar pune la pământ activitatea unui mare furnizor de servicii de cloud-computing poate, în funcție de gravitate, să producă pagube economice cuprinse între 15 și 121 miliarde dolari, o medie fiind în jurul a 53 miliarde dolari.

Un al doilea scenariu luat în calcul este un atac asupra unui sistem de operare care rulează pe computerele unui mare număr de companii. Un astfel de atac ar putea produce în cel mai grav scenariu pagube de peste 28 miliarde dolari.

Costurile economice sunt foarte mari pentru companii dacă atacul este grav fiindcă este întreruptă un timp activitatea, apăr costuri cu repararea sistemelor afectate, dar și cu compensarea clienților care au de suferit.

Consecințele pot fi atât de grave în cazul unui atac cibernetic sever, încât le putem compară cu cele de pe urmă unui dezastru natural, spun realizatorii studiului care adaugă că este foarte complicat să se încheie asigurări acoperitoare pentru astfel de incidente ale căror urmări cu greu pot fi prevăzute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău