STUDIU. Românii sunt printre cei mai buni vorbitori de limba engleză din lume

  • 05 Ianuarie 09:01
STUDIU. Românii sunt printre cei mai buni vorbitori de limba engleză din lume

Românii sunt printre cei mai buni vorbitori de limba engleză din lume, arată un studiu. Mai exact, suntem pe locul 15 la nivel mondial, după Finlanda. Și țările vecine stau destul de bine, imediat după noi sunt Bulgaria și Ungaria. Cei mai buni vorbitori non-nativi de engleză din lume sunt olandezii.

România figurează la categoria ”nivel ridicat” de cunoaștere a limbii engleze ca prima limbă străină, în clasamentul anual realizat de compania Education First, pe un eșantion de 2,2 milioane de adulți care au susținut teste de limba engleză. Mai exact, ne aflăm pe locul 15 la nivel mondial. Înaintea noastră se află Polonia, Finlanda, iar după noi sunt Bulgaria și Ungaria, scrie Euronews.

Olanda, Singapore, Austria, Danemarca, Norvegia și Suedia sunt primele țări din lume în clasament. Aceste state sunt și printre primele din lume la testele PISA.

La coada clasamentului se află țări ca Arabia Saudită, Libia, Yemen sau Congo.

Topul limbii engleze include 113 state în total, care sunt clasificate în 5 categorii: Nivel foarte avansat, nivel avansat, nivel mediu, nivel scăzut și nivel foarte scăzut.

Evident, țările anglo-saxone sau care țin de Commonwealth și unde limba engleză este limba oficială nu sunt incluse în clasament.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău