STUDIU | Românii sunt cei mai religioși europeni

  • 06 Decembrie 2018 10:45
STUDIU | Românii sunt cei mai religioși europeni

Românii sunt cei mai religioși dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se ''foarte religioși'', relevă un studiu realizat de Pew Research Center, dat publicității miercuri și preluat de dpa, scrie Agerpres.

Conform profilului de țară prezentat de Pew Research Center, 50% dintre români (locul al 4-lea) declară că religia este foarte importantă în viețile lor, 50% (locul al 2-lea) că participă la slujba religioasă cel puțin o dată pe lună, 44% (locul al 3-lea) că se roagă zilnic și 64% (locul al 4-lea) că sunt absolut siguri că Dumnezeu există.

Per total, pentru europeni religia este mai puțin importantă decât pentru locuitorii din Africa, America Latină ori SUA, arată studiul, care indică însă mari diferențe și între cele 34 de țări europene analizate. În timp ce în Italia 27% dintre respondenți se consideră foarte religioși, în Germania același răspuns l-au dat numai 12% dintre persoanele intervievate. Cele mai mici procente de persoane care se declară foarte religioase au fost consemnate în Estonia (7%), Cehia și Danemarca (ambele cu 8%).

Germanii se dovedesc și cei mai sceptici în privința religiei, numai 10% dintre ei declarându-se ''absolut siguri'' de existența lui Dumnezeu. Spre comparație, 79% dintre armeni sunt ''absolut siguri'' că Dumnezeu există, 73% dintre bosniaci fiind și ei de acord cu această afirmație.

Potrivit studiului, cele mai multe persoane care frecventează biserica se află în Polonia, unde 61% dintre respondenți au declarat că merg la slujbă cel puțin o dată pe lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău