STUDIU | R.Moldova riscă soarta oamenilor din Neanderthal: Una dintre cele mai mici rate a ferilității

  • 23 Iunie 2019 12:54
STUDIU | R.Moldova riscă soarta oamenilor din Neanderthal: Una dintre cele mai mici rate a ferilității

Republica Moldova este una din țările cu cea mai mică fertilitate, potrivit unui articol publicat pe Mercatornet.com. Articolul menționează că potrivit unui studiu recent, anume din cauza reducerii fertilității au dispărut neandertalianii.

Potrivit articolului, rata fertilității în Republica Moldova este de 1,225 copii, o situație și mai proastă fiind înregistrată în doar cinci țări – Puerto Rico, Singapore, Macau,Taiwan și Coreea de Sud. 

Rata medie a fertilității la nivel mondial era de 2,3 copii în 2015, în timp ce la mijlocul secolului trecut era de 5 copii.

 Potrivit autorilor studiului, o rată a fertilității mai mică de 1,3 duce la dispariția populației în 300 de ani. „Dacă numărul mediu de nașteri scade la un nivel de 1,3 în rândul femeilor din lume, specia noastră ar dispărea în 300 de ani”, susține autoarea studiului Silvana Condemi.

„Acest studiu ilustrează modul în care cine are copii poate transforma destul de repede lumea, țările, culturile, politica - și chiar existența noastră”, concluzionează articolul.

Amintim că și studiile naționale constată că Republica Moldova se confruntă cu o criză demografică profundă. În prezent, populația rezidentă constituie circa 2 milioane 789 mii de locuitori. Către anul 2035, numărul populației poate să se micșoreze până la 2 milioane 85 mii de locuitori, conform prognozelor Centrului de Cercetări Demografice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău