Studiu: Risc crescut de depresie pentru copiii cu părinți severi

  • 23 Octombrie 2022 12:50
Studiu: Risc crescut de depresie pentru copiii cu părinți severi

De fiecare dată când un expert spune că copiii nu trebuie disciplinați prin lovire și că sănătatea mintală a celor mici este importantă pentru dezvoltarea lor ulterioară, se găsește câte un părinte care să spună „Pe mine mă loveau părinții cu cureaua și profesorii cu rigla, și nu am pățit nimic”.

Însă aceștia greșesc, căci tot mai multe studii arată că copiii cu părinți severi pot dezvolta mai ușor depresie la maturitate, transmite descoperă.ro.

O nouă cercetare, prezentată la Congresul Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP) de la Viena, a descoperit că copiii cu părinți severi au o capacitate alterată a corpului de a-și citi propriul ADN, ceea ce le-ar putea crește riscul biologic de depresie atât în adolescență, cât și mai târziu în viață.

„O copilărie percepută drept dură, cu pedepse fizice și manipulare psihologică, poate introduce un set suplimentar de instrucțiuni despre modul în care o genă este citită pentru a fi scrisă în ADN”, a explicat la conferință psihiatra Evelien Van Assche, acum la Universitatea din Munster, Germania.

„Avem câteva indicii că aceste schimbări pot predispune copilul în creștere la depresie. Acest lucru nu se întâmplă în aceeași măsură dacă copiii au avut o copilărie plăcută”, a spus ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău