STUDIU | Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a face o formă gravă de COVID-19

  • 01 Septembrie 2020 16:54
STUDIU | Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a face o formă gravă de COVID-19

Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a suferi forme grave de COVID-19, conform unui studiu recent, citat marți de agenția Xinhua și preluat de Agerpres.

 Doar un pacient din zece care au ajuns la Terapie Intensivă din cauza COVID-19 se încadra în intervalul de greutate corporală sănătoasă, potrivit studiului condus de doctor Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală și Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franța.

Aproximativ o jumătate dintre cei 124 de pacienți internați la ATI din eșantionul de persoane cu COVID-19 erau obezi, iar majoritatea celor rămași erau supraponderali.

Prin comparație, într-un grup de control de 306 pacienți internați la terapie intensivă din alte motive, fără COVID-19, doar „un sfert aveau obezitate sau obezitate severă; un alt sfert erau supraponderali, iar circa jumătate se încadrau în intervalul de greutate sănătoasă”, potrivit studiului.

„La câteva luni în cadrul pandemiei COVID-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care suferă de obezitate nu ar putea fi mai clar”, a declarat Pattou.

„Datele noastre demonstrează că riscul de a se ajunge la forme mai grave de boală crește odată cu IMC (indicele de masă corporală - n.r.), până la punctul în care aproape toți pacienții cu COVID-19 de la terapie intensivă vor ajunge (conectați) la un ventilator”, a precizat medicul.

Constatările acestui studiu vor fi prezentate în cadrul ediției din acest an a Congresului european și internațional asupra obezității (ECOICO 2020), desfășurată online în contextul pandemiei, în perioada 1-4 septembrie, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău