STUDIU | Opt din zece părinți sunt îngrijorați de siguranța celor mici în mediul online, dar petrec foarte puțin timp pentru a discuta despre acest lucru

  • 24 Septembrie 2019 15:43
STUDIU | Opt din zece părinți sunt îngrijorați de siguranța celor mici în mediul online, dar petrec foarte puțin timp pentru a discuta despre acest lucru

Aproape două treimi dintre părinți (64%) admit faptul că cei mici își petrec prea mult timp online, iar 84% sunt îngrijorați în legătură cu siguranța minorilor în mediul virtual, arată rezultatele unui sondaj global realizat de compania de cercetare Savanta, la comanda Kaspersky, pe tema siguranței pe Internet, informează Agerpres.

Sondajul relevă că, în pofida acestor concluzii, în medie, părinții petrec doar 46 de minute în total să stea de vorbă cu copiii lor despre securitatea online, pe tot parcursul copilăriei. În același timp, peste jumătate (58%) dintre cei chestionați petrec mai puțin de 30 de minute discutând subiectul, ceea ce reprezintă jumătate din timpul unei ore standard de clasă.

Conform cercetării, 9 din 10 copii cu vârste între 7 și 12 ani, la nivel mondial, au în prezent un dispozitiv, un smartphone sau o tabletă conectate la Internet, iar în aceste condiții doi din trei părinți (64%) sunt de acord că proprii copii minori își petrec prea mult timp online, ceea ce înseamnă nu numai că renunță la alte bucurii ale copilăriei, dar și că sunt expuși continuu la diverse posibile riscuri.

Potrivit părinților, cele mai periculoase amenințări online sunt conținutul dăunător pentru copii, cum ar fi cel sexual sau violent (27%), dependența de Internet (26%) și primirea de mesaje sau conținut anonim care îi incită să desfășoare o activitate violentă sau necorespunzătoare (14%).

Kaspersky a derulat un studiu internațional în rândul părinților cu copii între 7 și 12 ani, pentru a explora tendințele, practicile și provocările întâlnite în încercarea de a-i ține pe copii în siguranță în mediul online.

Acoperind aproape 20 de țări din toate regiunile lumii, Kaspersky a chestionat aproximativ 9.000 de părinți și a studiat modul în care dispozitivele conectate la Internet sunt folosite acasă, care sunt cele mai mari temeri ale părinților, în acest domeniu, și cum le fac față. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău