STUDIU | Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 se dublează la fiecare nouă zile în Anglia

  • 29 Octombrie 2020 12:28
STUDIU | Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 se dublează la fiecare nouă zile în Anglia

Propagarea noului coronavirus se accelerează în Marea Britanie, contaminările dublându-se la fiecare nouă zile în Anglia, în pofida restricțiilor locale impuse de guvern, potrivit unui studiu publicat joi, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În cadrul acestui studiu realizat de Imperial College London și Ipsos-Mori, mai mult de 85.000 de voluntari au fost testați în Anglia între 16 și 25 octombrie. În acea perioadă, 128 din 10.000 de persoane au fost infectate în Anglia, cifră care se dublează la fiecare nouă zile.

Rezultatele indică faptul că infectările cu COVID-19 continuă să crească în toate regiunile Angliei și la toate grupele de vârstă, cea mai mare creștere fiind raportată în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani. Regiunile din nord-vest, Yorkshire și Humber concentrează cel mai mare număr de contaminări.

Rata de reproducere a virusului ("R") a ajuns la 1,6 la nivel național, se menționează de asemenea în studiu.

"Aceste rezultate intermediare prezintă o imagine îngrijorătoare a situației din Anglia, unde observăm o creștere a prevalenței infecțiilor la nivel național, despre care știm că va conduce la mai multe spitalizări și decese", a declarat Paul Elliott, profesor de epidemiologie și sănătate publică la Imperial College.

În Marea Britanie, cea mai afectată țară din Europa de pandemia de coronavirus, cu peste 45.000 de decese, bilanțul zilnic al morților a depășit 300 două zile la rând, marți și miercuri, niveluri nemaiatinse din luna mai.

În Anglia, restricțiile au fost înăsprite pentru milioane de britanici în zonele cele mai afectate de răspândirea virusului, în special în nord.

Premierul britanic Boris Johnson a încercat până acum să evite introducerea unei noi carantine generale în Regatul Unit.

În Anglia a fost stabilit un sistem de alertă pe trei niveluri care determină restricțiile ce urmează să fie implementate în funcție de prevalența noului coronavirus.

Vineri, Nottinghamshire, regiune din centrul Angliei, unde ratele de contaminare sunt printre cele mai ridicate din țară, va ajunge la cel mai înalt nivel de alertă - 3 - de restricții.

"În acest moment, problema este că, chiar dacă măsurile adoptate în zonele de nivel 2 și nivel 3 încetinesc răspândirea în săptămânile următoare, este puțin probabil să provoace o scădere rapidă a cazurilor și deceselor zilnice", a declarat pentru agenția de presă PA profesorul Neil Ferguson, om de știință și consilier al guvernului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău