STUDIU | Informații inedite despre creierul uman

  • 24 Aprilie 2018 11:35
STUDIU | Informații inedite despre creierul uman

Când creierul omului primește o informație neașteptată eliberează dopamină pentru a se obișnui cu schimbarea și a actualiza astfel informația, potrivit unui studiu publicat de revista științifică Nature, relatează Agerpres.

Studiul, realizat de Universitatea din Northwestern (SUA), arată că atunci când creierul nostru primește o informație diferită celei primite în mod obișnuit survine un fel de eroare.

„Acest lucru se întâmplă constant în viețile noastre", a declarat Thorsten Kahnt, profesor de neurologie la Northwestern și participant la studiu.

Un exemplu, a povestit Kahnt în acest sens, a fost când un prieten al său, care avea părul lung și creț, a apărut la un moment dat în fața lui, ras în cap. „Creierul meu a procesat acest lucru ca pe o eroare. Este atunci când cortexul orbitofrontal al creierului actualizează informația, astfel știi la ce să te aștepți mâine", a spus profesorul.

Kahnt a subliniat că aceste erori sunt legate de dopamină, deoarece potrivit lui, acest neurotransmițător este eliberat când cortexul orbitofrontal actualizează informația.

Pentru a dezvolta acest studiu, cercetătorii au prezentat diferite feluri de mâncare unui grup de subiecți înfometați.

Mai întâi i-au obișnuit cu tipul de miros, de exemplu cel de cartof, pentru ca apoi să schimbe mirosul acestui aliment cu un altul, de exemplu, de caramel.

Când i-a fost prezentat unui participant la studiu un cartof cu miros de caramel, activitatea cerebrală a subiectului s-a accelerat considerabil.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău