Studiu | Germania are nevoie de 260.000 de imigranți pe an

  • 12 Februarie 2019 12:40
Studiu | Germania are nevoie de 260.000 de imigranți pe an

Pentru ca economia să nu intre în colaps, piața muncii din Germania va avea nevoie de cel puțin 260.000 de imigranți pe an până în 2060, iar mulți dintre ei vor trebui să vină din afara Uniunii Europene, arată un studiu publicat marți de Bertelsmann Institute, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

Potrivit documentului, în prezent sunt aproape 45 de milioane de locuri de muncă în Germania. Însă autorii studiului susțin că populația aptă de muncă a Germaniei se va contracta cu aproximativ 16 milioane de persoane (adică aproximativ o treime), până în 2060, din cauza îmbătrânirii populației și natalității reduse. În plus, mai puțini cetățeni din UE vor emigra în Germania, deoarece țările membre din sudul Europei vor depăși crizele lor economice, iar restul Europei se va apropia economic de Germania pe termen lung, astfel încât stimulentele pentru emigrare se vor reduce.

În consecință, aproximativ 146.000 de imigranți din interiorul UE și aproximativ 114.000 din afara blocului comunitar vor fi necesari pentru a contracara evoluțiile demografice din Germania.

"Astăzi, prea puțini muncitori calificați din țările terțe emigrează în Germania", a declarat Jörg Dräger, președintele Bertelsmann Foundation.

Anul trecut, Guvernul german a adoptat o lege a emigrației în speranța că va atrage muncitori calificați din afara UE, în încercarea de a remedia problema deficitului cronic de mână de lucru calificată. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău