STUDIU | Elevii britanici renunță la studiul limbilor străine

  • 27 Februarie 2019 17:22
STUDIU | Elevii britanici renunță la studiul limbilor străine

Numărul elevilor britanici care studiază limbi străine s-a redus la aproape jumătate din 2000, potrivit unei analize a BBC publicată miercuri, precizând că numărul celor care învață limbile franceză și germană a scăzut cu două treimi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Studiul a fost publicat în momentul în care Marea Britanie se pregătește să părăsească Uniunea Europeană după 46 de ani, în urma referendumului privind Brexit-ul din 2016.

BBC a intervievat elevii care se pregătesc pentru examenele GCSE (General Certificate of Secondary Education), o diplomă obținută la vârsta de 16 ani. Numărul total al persoanelor care aleg o limbă străină pentru acest examen a scăzut cu 45% între 2010 și 2018, germana (-67%) și franceza (-63%) fiind limbile cele mai neglijate.

Elevii din Marea Britanie preferă în schimb limba spaniolă (+75%) sau mandarina.

Dezinteresul elevilor a determinat școlile să abandoneze predarea anumitor limbi, cum ar fi Colegiul Carmel din St Helens, în nordul Angliei, unde limba germană nu mai este predată.

'Dacă avem clase de 25 de elevi pentru alte discipline, este foarte greu să justificăm clasele mici pentru alte materii, chiar dacă suntem un colegiu mare', a declarat directorul Mike Hill pentru BBC.

Studiul a alarmat Confederația Industriilor Britanice (CBI), principala organizație a angajatorilor, care a cerut guvernului să acționeze. 'Declinul învățării limbilor în școli trebuie oprit, altfel Marea Britanie va fi mai puțin competitivă la nivel global și tinerii mai puțin pregătiți pentru lumea modernă', a declarat pentru BBC, directorul pentru politici britanice al CBI.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
9
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău