Coronavirus | Țânțarii nu transmit virusul care provoacă boala COVID-19 (studiu)

  • 26 Iunie 2020 18:30
Coronavirus | Țânțarii nu transmit virusul care provoacă boala COVID-19 (studiu)

Noul coronavirus nu poate fi transmis prin înțepăturile țânțarului obișnuit și nici ale țânțarului tigru asiatic, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian, în colaborare cu Institutul Zooprofilactic Experimental din Veneția, citat de EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit studiului, realizat de o echipă de entomologi și virusologi, după ce virusul intră în corpul unui țânțar prin intermediul sângelui infectat, acesta "nu este capabil să se reproducă" și nici nu poate fi inoculat unei persoane prin înțepătură, notează ISS într-un comunicat.

Deocamdată, este vorba despre o ipoteză teoretică bazată pe primele rezultate ale studiului, deși în curând vor fi publicate date definitive și materialele corespunzătoare pentru ca investigația să poată fi coroborată și cu alte cercetări.

Din acest punct de vedere, SARS-CoV-2 ar fi diferit de alte virusuri care se transmit prin înțepătura de țânțar și care provoacă boli precum febra denga și febra galbenă.

Până în prezent, pandemia de COVID-19 a provocat în Italia 239.706 de contagieri și moartea a 34.678 de persoane, în condițiile în care datele din ultimele 24 de ore indică o creștere cu 296 de noi contagieri și 34 noi decese, cea mai ridicată cifră din această săptămână.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău