STUDIU | Cercetătorii australieni au identificat o nouă modalitate de a stopa răspândirea cancerului de piele

  • 10 Ianuarie 2019 13:51
STUDIU | Cercetătorii australieni au identificat o nouă modalitate de a stopa răspândirea cancerului de piele

O echipă de cercetători din Australia a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că a identificat o nouă țintă terapeutică ce vizează melanomul. Descoperirea ar putea contribui la o mai bună înțelegere a modului în care se răspândește acest tip de cancer de piele și la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente, relatează Xinhua, citat de Agerpres.

Cauza principală de deces în cazul pacienților diagnosticați cu melanom este metastaza, procesul prin care cancerul se răspândește în alte zone ale corpului. Deși în ultima vreme tratamentele personalizate și axate pe stimularea sistemului imunitar au înregistrat progrese, stadiile avansate ale bolii continuă să constituie o provocare având un prognostic slab, a explicat într-un comunicat Centenary Institute, un centru australian pentru cercetări medicale.

Australia și Noua Zeelandă înregistrează cele mai mari rate de melanom din lume, doar în acest an estimându-se că au fost identificate peste 14.000 de noi cazuri, potrivit datelor institutului.

Oamenii de știință din cadrul centrului, în colaborare cu unsprezece alte instituții de cercetare din Australia, au descoperit că o proteină specifică numită RAB27A reprezintă principalul factor de răspândire a cancerului. Acest proces are loc prin secretarea unor structuri mici pro-invazive, asemănătoare unor bule, expulzate din celule.

"Reducerea la tăcere" a expresiei proteinei a condus la stoparea procesului metastatic, au explicat oamenii de știință.

Concluziile studiului au fost publicate în International Journal of Cancer.

Descoperirea oferă cercetătorilor o nouă modalitate prin care se poate ținti și trata în mod mai eficient melanomul, după cum a declarat principalul autor al studiului, Guo Dajiang.

"Din cercetările noastre, reiese că RAB27A reprezintă un nou factor de prognostic, ceea ce înseamnă că ar putea oferi medicilor o nouă modalitate de a determina evoluția unui pacient diagnosticat cu melanoma", a precizat Dajiang.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău