STUDIU | Adulții din Statele Unite petrec mai mult timp pe dispozitivele mobile decât la televizor

  • 06 Iunie 2019 18:15
 STUDIU | Adulții din Statele Unite petrec mai mult timp pe dispozitivele mobile decât la televizor

Adulții din Statele Unite petrec mai mult timp pe telefoanele mobile și tablete decât în fața televizorului, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piață eMarketer, relatează joi dpa, citat de Agerpres.

Astfel, adulții americani vor petrece în medie trei ore și 43 de minute zilnic pe smartphone-uri și tablete în acest an, cu opt minute mai mult decât vor petrece în fața televizorului, estimează eMarketer.

Schimbarea s-a produs pe parcursul a ani de zile în acest proces, în condițiile în care utilizarea smartphone-urilor a devenit mai răspândită, iar modul în care oamenii folosesc dispozitivele s-a schimbat. Telefoanele permit acum mai mult decât consultarea rapidă a social media, iar emisiunile și filmele care pot fi urmărite pe ecrane de mici dimensiuni, portabile au devenit ceva obișnuit.

Diferența dintre timpul petrecut pe dispozitivele mobile și privitul la televizor s-a redus mult în timp. Anul trecut, adulții americani au petrecut cu nouă minute mai mult la televizor decât pe telefoanele și tabletele lor, a spus eMarketer. Însă, privitul la televizor era o îndeletnicire care ocupa mai mult din timpul americanilor - în urmă cu cinci ani, adulții au petrecut cu două ore mai mult privind la televizor decât folosind dispozitive mobile, a mai spus compania.

De-a lungul timpului, eMarketer se așteaptă ca tendința să continue. Compania estimează că în 2021 adulții vor petrece trei ore și 54 de minute pe dispozitivele mobile, comparativ cu trei ore și 22 de minute în fața televizorului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău