STUDIU | 75% dintre persoane folosesc propriile dispozitive inteligente pentru a evita conversațiile nedorite

  • 27 Septembrie 2018 16:16
STUDIU | 75% dintre persoane folosesc propriile dispozitive inteligente pentru a evita conversațiile nedorite

Trei sferturi (75%) dintre persoane susțin că folosesc propriile dispozitive inteligente pentru a evita conversațiile nedorite, reiese dintr-un studiu întocmit de Kaspersky Lab, publicat joi, scrie Agerpres.

Conform cercetării, 72% dintre utilizatori folosesc dispozitivul atunci când nu știu ce să facă într-un anumit context social. De asemenea, 46% dintre persoane recunosc că folosesc un dispozitiv doar ca să treacă timpul mai ușor, iar 44% îl utilizează pe post de distracție zilnică.

În plus, aproape o treime dintre participanții la studiu (31%) ar prefera să comande un taxi sau să afle cum să ajungă într-un anumit loc prin intermediul unui site sau al unei aplicații, pentru că li se pare mai simplu decât să întrebe o altă persoană.

Totodată, 34% dintre cei chestionați susțin că își fac griji că se vor plictisi dacă nu vor putea accesa un dispozitiv conectat, în timp ce 12% se îngrijorează că nu vor mai putea să pretindă că sunt ocupați.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securității cibernetice, prezentă pe piață de două decenii, cu un portofoliu de peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii client. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău