STUDIU | 15-20% dintre cumpărătorii de telefoane iPhone sunt „dezertori” din tabăra Android

  • 27 Iunie 2018 14:33
STUDIU |  15-20% dintre cumpărătorii de telefoane iPhone sunt „dezertori” din tabăra Android

Apple prezintă cu oarecare mândrie statisticile privind migrarea utilizatorilor de Android la platforma iOS și trebuie să admitem că ultimele date publicate dau motive întemeiate optimism companiei americane.

Chiar dacă vânzările iPhone nu mai cresc ca în vremurile bune, Apple este departe de a intra în impas, ba chiar reușește să erodeze din ecosistemul Android. Însă aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără o repoziționare de brand, Apple încetând de ceva vreme să mai fie un brand exclusiv de lux, scri eGo4it.

Potrivit datelor furnizate de companie, seria iPhone SE mai puțin costisitoare obține vânzări de două ori mai bune decât gama iPhone obișnuită și cu mult peste nivelul iPhone X. Foștii utilizatori de Android sunt atrași mai întâi de produsele iPhone din gama inferioară, fiind convinși de prețurile similare celor practicate în tabăra Android. De altfel, nici nu ar avea sens ca un utilizator de Android obișnuit cu telefoane de buget să aleagă cel mai scump model iPhone cu putință, această decizie apărând mai târziu, pe măsură ce utilizatorii devin conștienți de avantajele unui vârf de gamă echipat cu cele mai noi tehnologii Apple.

Totuși, cei care aleg să cumpere direct un model high-end sunt atrași mai degrabă de seriile iPhone cu ecran mare, aproape 40% dintre cumpărători optând pentru modelul iPhone Plus, acesta având cele mai multe asemănări cu un flagship Android.

Din păcate, studiul realizat pe un eșantion de 2000 clienți Apple din Statele Unite ar putea să nu fie pe deplin reprezentativ cumpărătorilor europeni, date fiind diferențele de cultură și venit disponibil pentru achiziționarea de telefoane inteligente.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău