STUDII ÎN ROMÂNIA. Radio Chișinău și FTB vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România. Carduri bancare pentru elevi și studenți

  • 07 Septembrie 2022 16:20
STUDII ÎN ROMÂNIA. Radio Chișinău și FTB vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România. Carduri bancare pentru elevi și studenți

Radio Chișinău continuă să vină în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România, în colaborare cu Federația Tinerilor Basarabeni. Astăzi venim cu detalii despre obținerea cardurilor bancare pentru studenți și elevi.

La obținerea cardului bancar, se va preciza de către elev sau student că se dorește obținerea unui card bancar pentru elev/student. De obicei, pentru astfel de carduri întreținerea e gratis.

Totodată, dacă se menționează că se dorește card bancar pentru elev/student, uneori anumite filiale, indiferent de bancă, cer să se prezinte un act care demonstrează că elevul/studentul e înmatriculat într-o instituție de învățământ. Drept dovadă pot servi: ori aprobarea de școlarizare ori adeverința de elev/student ori carnetul de elev/student. 

De obicei, cardurile bancare se obțin la băncile cu care instituțiile de învățământ au încheiate contracte de colaborare. În unele cazuri, persoanele din administrația instituției de învățământ precizează la care bancă e mai convenabil de obținut cardul bancar; în alte cazuri, elevii/studenții întreabă dacă e necesar de obținut cardul la o anumită bancă. Dacă cei din administrație nu menționează la care bancă e mai convenabil de obținut cardul, atunci rămâne la discreția elevului/studentului.

În cazul elevilor/studenților minori, cardul bancar se poate obține doar în prezența unui însoțitor (ori un părinte, ori persoana pe care s-a făcut procura ca să însoțească minorul).  Chiar dacă nu se posedă permis de ședere sau buletin provizoriu, din primele săptămâni de an universitar, sunt filiale, chiar în cadrul aceleiași bănci, care acceptă să elibereze carduri bancare în baza pașaportului biometric moldovenesc sau a pașaportului românesc. Astfel, dacă sunteți refuzați la o filială a băncii, puteți să încercați la altă filială ca să obțineți cardul bancar.Cel mai des, Raiffeisen Bank acceptă să elibereze carduri bancare în baza pașaportului biometric moldovenesc sau a pașaportului românesc.

Recomandarea noastră e să obțineți un card bancar românesc pentru a vi se vira bursa de etnic român și/sau merit/performanță (unde este cazul).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău