STUDII ÎN ROMÂNIA | Radio Chișinău împreună cu FTB vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România. Victoria Oroșan ne prezintă viața de studentă din Timișoara

  • 16 Septembrie 2022 09:51
STUDII ÎN ROMÂNIA | Radio Chișinău împreună cu FTB vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România. Victoria Oroșan ne prezintă viața de studentă din Timișoara

Radio Chișinău prezintă o serie de interviuri cu șefii de promoție basarabeni despre studiile în România. Oroșan Victoria, șefă de promoție pe specializarea Economie și Afaceri Internaționale în cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Universității de Vest din Timișoara.

Bună! Mă numesc Victoria Oroșan și vin din orașul Fălești. Am studiat Economie și Afaceri Internaționale în cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor a Universității de Vest din Timișoara. Ador să călătoresc, să descopăr culturi noi, să le cunosc arhitectura și gastronomia.

Îmi place să citesc, să audiez orice mă face să-mi lărgesc cunoștințele și conștiința. Despre aceste două pasiuni au fost și cei trei ani de facultate. Am ales Timișoara pentru că se potrivea listei mele lungi cu criterii la acel moment, dar și pentru că era cea mai îndepărtată dintre toate orașele mele favorite din România, ceea ce însemna că trebuia să mă depășesc mult și așa s-a întâmplat, mai ales că urma să merg mult mai departe mai apoi. Facultatea, respectiv specializarea, am ales-o pentru că mi se părea cea mai potrivită pentru mine atunci, la cât știam eu despre mine la 18 ani.

De ce am spus anterior despre călătorit și învățat?! În anul doi de facultate am decis că vreau un pic mai mult și am luat o bursă Erasmus. Am studiat în Cracovia, Polonia - un oraș la fel de frumos ca Timișoara. În anul trei am zis că vreau încă ceva, așa că am luat a doua bursă Erasmus și am mers să studiez în Lisabona, astfel că am învățat, dar și călătorit pe măsură.

Ce ține de studii viitoare, am decis să-mi dau un pic de timp să mă descopăr și să explorez, iar dacă este să vorbesc despre viitor, în general, îmi doresc să revin în Republica Moldova, să contribui la binele și frumosul din țară, dar toate la timpul lor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
16
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău