STUDII ÎN ROMÂNIA. Radio Chișinău împreună cu FTB vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România. Arteni Cătălina ne prezintă viața de studentă în Iași

  • 07 Septembrie 2022 09:33
STUDII ÎN ROMÂNIA. Radio Chișinău împreună cu FTB vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România. Arteni Cătălina ne prezintă viața de studentă în Iași

Radio Chișinău prezintă o serie de interviuri cu șefii de promoție basarabeni despre studiile în România. Arteni Cătălina, șefă de promoție pe specializarea Tehnologia și Designul Confecțiilor din Piele și Înlocuitori.

 

„Sunt Arteni Cătălina, absolventă al facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. Am învățat la Colegiul Tehnologic din Chișinău , absolvind cu diplomă de technician în proiectarea și tehnologia cofecțiilor din țesături. Astfel, fiind pasionată de acest domeniu, am ales să-mi continui studiile în aceiași ramură. De aceea, dorind să obțin o diplomă europeană, am ales să studiez la Iași. Acest pas nu a fost ușor, dar la final s-a meritat.

Am cunoscut persoane noi și am legat prietenii, am savurat din viața de student atât prin nopți, învățând înainte de examene, cât și prin distracții și călătorii cu trenul. Am îndrăgit atât orașul, cât și oamenii de acolo. În cadrul fiecărei facultăți sunt organizații studențești care au grijă ca toți patru ani să fie cei mai frumoși din viața unui student, iar pentru a te simți ca acasă, există Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG Iași), unde cunoști și alți studenți basarabeni.

Țin să menționez că pe parcursul a patru ani de facultate am trăit experiențe frumoase, precum participarea în fiecare an, în cadrul concursurilor din cadrul facultății, realizând ținute și tot odată fiind și manechin. Am descoperit frumusețea orașelor din România și am beneficiat de facilitățile care le oferă acest stat studenților, cum ar fi, taberele gratuite la mare pentru cei ce obțin medii mari la finalul anului de învățământ. De asemeni, am gustat din experiența de a fi student Erasmus în Milano.

Am absolvit ca Inginer în Tehnologia și Designul Confecțiilor din Piele și Înlocuitori, alegând să învăț un domeniu nou și nu am regretat, iar din acest an, încep studiile de master la aceiași facultate și specializare. Fiind studentă în România, am acumulat o mulțime de amintiri frumoase, am cunosut persoane minunate și am avut parte de experiențe, pe care, în Moldova nu cred că le-aș fi avut”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău