STUDII ÎN ROMÂNIA. Radio Chișinău împreună cu FTB vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România

  • 07 Septembrie 2022 19:00
STUDII ÎN ROMÂNIA. Radio Chișinău împreună cu FTB vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România

Radio Chișinău continuă să vină în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România, în colaborare cu Federația Tinerilor Basarabeni. Vă prezentăm lucrurile necesare la cămin.

O listă în care sunt incluse sugestii privind lucrurile necesare pentru viața de cămin:

Prelungitor; Fier de călcat;  Fierbător (ceainic); Prosoape;  Lenjerie de pat (este oferită și de administrația căminului, însă recomandăm să o aveți pe cea proprie); Haine de sezon; Un săpun, șampon, periuță și pastă de dinți, deodorant (dacă doriți imediat după primirea camerei să vă aduceți în ordine);  Hârtie igienică;Câteva medicamente precum paracetamolul, cărbunele activ, analgină, iod, tylolhot (în România nu am găsit acest produs) și plasture.

Ulterior, se va procura de pe loc necesarul pentru o trusă medicală deplină; Ciupici/șlapi pentru cameră și/sau duș; Draperii (de obicei, camerele nu le au); Veselă (în dependență de ce-și va găti fiecare); Ac și ață;  Tirbușon, deschizător/desfăcător de conserve (de cel care v-ar permite deschiderea borcanelor cu compot, în caz că veți primi borcane de acasă) și șurubelniță; Hrișcă, scrumbie și maioneză (după ce faceți rost de frigider în caz că unitatea în care veți fi cazați nu va asigura frigider în cameră).

Detergenții, cosmetica și produsele pentru igiena personală mai bine de procurat în România, întrucât sunt mai ieftine decât în R. Moldova. Rechizitele pentru școală/universitate pot fi procurate în România (în cazul în care aveți multe rechizite acasă, puteți să le luați).  Multe unități de cazare nu dispun de frigider în cameră sau pe hol. Astfel, odată cazați și stabilind cu ceilalți din cameră, va trebui să faceți rost de un frigider dacă veți dori să țineți mâncare perisabilă.

În ziua cazării, vă recomandăm să veniți cu lucruri ce vă vor fi utile în primele 2 săptămâni (dacă veniți cu autocar sau microbuz), ca ulterior, restul lucrurilor să vă fie trimise drept colet.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău