STUDII ÎN ROMÂNIA | Din 2024, doar absolvenții de medicină de la Iași pot profesa în SUA și Canada

  • 03 Decembrie 2022 13:44
STUDII ÎN ROMÂNIA | Din 2024, doar absolvenții de medicină de la Iași pot profesa în SUA și Canada

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) a devenit singura universitate de medicină din România ale cărei diplome pot fi recunoscute în SUA și Canada.

SUA și Canada au anunțat că, începând cu 2024, absolvenții de medicină din România și din celelalte țări ale lumii care vor să urmeze o carieră în medicină în Statele Unite ale Americii nu vor putea să obțină certificarea ECFMG (Comisia de educație pentru absolvenții străini de medicină din SUA) decât dacă au urmat o universitate acreditată de WFME.

Conform siteului Comisiei de educație din SUA, în România există o singură universitate acreditată după acest standard, și anume UMF Iași, scrie Ziarul de Iași. 

„Acreditarea WFME – cel mai important organism internațional de certificare a calității academice, va fi în curând o condiție eliminatorie pentru absolvenții de medicină care vor să studieze în Statele Unite ale Americii. Obținerea acestei acreditări pentru o perioadă de cinci ani a însemnat un efort substanțial din partea întregului corp academic și auxiliar al UMF Iași: am fost evaluați la sânge, de la curriculă, la infrastructură, la modul de predare, am primit recomandări, iar anul acesta WFME a verificat dacă aceste recomandări au fost urmate. Suntem mândri că am reușit din timp să obținem această acreditare, pentru că este o dovadă de respect și responsabilitate pentru toți cei care au ales să studieze la Universitatea noastră”, au transmis reprezentanții UMF Iași.

Comisia de educație pentru absolvenții străini de medicină din SUA este organismul care verifică dacă absolvenții de medicină din străinătate au îndeplinit standardele minime pentru educația medicală universitară.

Conform UMF Iași, de-a lungul timpului ECFMG s-a concentrat pe evaluarea individuală a absolvenților și nu pe cea a universităților.

„Cu toate acestea, ca răspuns la creșterea rapidă a numărului școlilor medicale din întreaga lume, cât și la creșterea migrației medicilor, ECFMG a decis în 2010 să instituie acreditarea școlilor medicale ca o cerință viitoare pentru certificarea ECFMG. Mai exact, începând cu 2024, persoanele care solicită certificarea ECFMG vor trebui să fie studenți sau absolvenți ai unei școli medicale acreditate de o agenție recunoscută de Federația Mondială pentru Educație Medicală (WFME)”, au mai precizat cei de la UMF Iași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău