Studii în România: la Bălți 500 de tineri și-au depus dosarele

  • 23 Iulie 2013 15:03
Studii în România: la Bălți 500 de tineri și-au depus dosarele

Aproximativ 500 de persoane s-au prezentat în această dimineață la Universitatea ”Alecu Russo” Bălți pentru a-și depune dosarele la facultățile și liceele din România, a afirmat pentru Radio Chișinău consulul Radu Ciobotea.

Admiterea în România, pentru tinerii din Republica Moldova, a început astăzi la Bălți, după care comisia mixtă de admitere, care colectează dosarele, se va deplasa la Chișinău și la Cahul. Procesul de depunere a actelor se va încheia pe 2 august. 

Tinerii din regiunea de nord a Republicii Moldova, care au făcut coadă de dimineață să își depună actele la Bălți, spun că au ales să își facă studiile în România, pentru că această țară le-ar putea oferi, în viitor, mai multe perspective de dezvoltare. Aceștia au întocmit liste de așteptare, încă din seara zilei de ieri.

În cadrul Universității ”Alecu Russo” au fost amenajate patru săli pentru tinerii care vor să își depună actele pentru studii în România, a afirmat pentru Radio Chișinău, Consulul Radu Ciobotea.

Cei care nu reușesc să-și depună actele la Bălți, o pot face mai târziu, la Chișinău sau Cahul, a precizat Radu Ciobotea.

Comisia mixtă de admitere va recepționa dosarele candidaților la Bălți, până pe 25 iulie. Membrii acesteia se vor deplasa între 26 și 30 iulie la secția consulară din Chișinău și între 31 iulie și 2 august, la Universitatea ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

Pentru a evita cozile la depunerea dosarelor, la secția consulară de pe strada Grigore Ureche din Chișinău, tinerii sunt îndemnați, în limita posibilităților, să se prezinte în ordine alfabetică. Totodată, vor fi organizate două rânduri separate, pentru depunerea actelor la licee și pentru universități.

Amintim că dosarele de admitere trebuie să conțină o fotografie 3/4, copii legalizate ale actului de naștere, buletinului de identitate, pașaportului, adeverinței medicale și diplomei de studii finalizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău