Studii gratuite în Statele Unite, pentru elevii din Republica Moldova

  • 30 August 2017 07:19
Studii gratuite în Statele Unite, pentru elevii din Republica Moldova

Elevii claselor a IX-XI-a, născuți în perioada 1 ianuarie 2001 – 15 iulie 2003, își pot depune dosarele pentru participare la Programului de schimb academic – FLEX 2018-2019, finanțat în întregime de Guvernul SUA, care oferă elevilor posibilitatea de a petrece un an academic în SUA, transmite IPN.

Participanții își vor face studiile în unul din liceele din SUA și vor trăi într-o familie gazdă americană. Programul se desfășoară în bază de concurs deschis, finaliștii fiind selectați de către o comisie independentă din SUA, alcătuită din experți în domeniul învățământului internațional și al schimbului academic. De asemenea, candidații trebuie să se prezinte la unul din centrele de testare cu certificatul de naștere, buletinul de identitate sau pașaportul internațional  (în original), cu o fotografie tip document 4x5, recentă și un pix sau creion.

Testările vor avea loc în 15 locații din Republica Moldova, în perioada 14 septembrie-13 octombrie 2017, lista poate fi găsită pe site-ul: www.americancouncils.md.

The Future Leaders Exchange (FLEX) oferă elevilor care studiază la liceu oportunitate de a cunoaște mai multe despre oamenii și cultura din Statele Unite ale Americii în cadrul acestui schimb internațional în timp ce studiază la un liceu din SUA și trăiesc într-o familie gazdă SUA.

În anul 2017 FLEX este la cea de-a 25-a ediție. Programul încurajează și elevii cu handicap fizic să aplice. Candidații eligibili cu dizabilități fizice trebuie să fie născuți în perioada 1 martie 2000– 15 iulie 2003, elevi ai claselor a VIII-XII-a.

Înregistrarea pentru participanți este obligatorie : http://americancouncils.md/flex_reg/.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău