Studierea limbii române în UTA Găgăuzia, discutată de rectorul USM și guvernatoarea regiunii

  • 11 Ianuarie 2023 15:27
Studierea limbii române în UTA Găgăuzia, discutată de rectorul USM și guvernatoarea regiunii

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov, s-a întâlnit ieri, 10 ianuarie, cu guvernatoarea UTA Găgăuzia, Irina Vlah, unde au discutat despre deschiderea Centrului Universității de Stat din Moldova de învățare a limbii române la Comrat, fiind identificat și spațiul pentru viitorul centru.

În cadrul Centrului educatorii și profesorii autonomiei vor dobândi cunoștințe și competențe lingvistice în limba română, iar în viitor de aceste servicii vor putea beneficia toți doritorii.
 
Guvernatoarea UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a mulțumit Universității de Stat din Moldova și conducerii Moldova-Institut Leipzig (MIL) pentru finalizarea cu succes a proiectului de studiere a limbii române realizat cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei (Auswärtiges AMT) în cadrul programului „Consolidarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului estic și în Rusia”. Implementarea programului a fost asigurată de Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM).
 
Scopul proiectului a fost formarea și îmbunătățirea competențelor lingvistice în limba română pentru cadrele didactice și manageriale din instituțiile de învățământ din UTA Găgăuzia și Taraclia, reprezentanți ai grupurilor etnice.
 
La concurs s-au înscris 121 de persoane dintre care au fost selectate pentru testarea inițială la limba română 43 de cadre didactice și manageriale, beneficiind de programul de formare lingvistică timp de 5 luni.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău