Studentul american eliberat după ce a fost ținut în detenție un an și jumătate în Corea de Nord a murit

  • 20 Iunie 2017 08:49
Studentul american eliberat după ce a fost ținut în detenție un an și jumătate în Corea de Nord a murit

Studentul american Otto Warmbier, care săptămâna trecută a fost eliberat după ce a fost ținut în detenție un an și jumătate în Corea de Nord, a murit, a anunțat, luni, familia acestuia, potrivit BBC.

Otto Warmbier avea 22 de ani.

"Din păcate, torturile îngrozitoare la care fiul nostru a fost supus în mâinile Coreii de Nord ne asigură că nu era altă ieșire decât cea pe care o trăim acum", se arată în mesajul transmis de familia tânărului. Aceasta mai spune că, atunci când a fost adus acasă, tânărul era incapabil să vorbească, să vadă și să reacționeze la comenzi verbale, scrie news.ro.

Potrivit The Washington Post, Otto Warmbier a contractat o formă de botulism, la scurt timp după procesul din Coreea de Nord, în martie 2016, și i s-a administrat un somnifer care i-a indus coma. Medicii spuneau că tânărul a avut pierderi mari de țesut cerebral.

Studentul american a sosit în Statele Unite miercurea trecută, în comă, după un an și jumătate de detenție, el fiind eliberat din motive ”umanitare”.

Tânărul a fost arestat în ianuarie 2016, în Coreea de Nord, în timpul unui voiaj organizat de Anul Nou. Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de muncă forțată de Curtea Supremă nord-coreeană, după ce a mărturisit că a furat un afiș cu un slogan politic dintr-un hotel de la Phenian în care era cazat.

Diplomația americană a îndemnat Phenianul să-l grațieze, apreciind că această condamnare era extrem de dură, iar eliberarea studentului a avut loc în urma unor intense eforturi diplomatice.

Relațiile dintre Statele Unite și Coreea de Nord au devenit și mai tensionate după intrarea în funcție a președintelui Donald Trump, din cauza ambițiilor nucleare nord-coreene, interzise de ONU.

Phenianul a lansat zeci de tiruri de rachetă și a făcut două teste nucleare de la începutul lui 2016, cu obiectivul de a dezvolta o rachetă capabilă să lovească teritoriul american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău