Studenții de la profilul agricol vor fi mai implicați în instruirea practică

  • 10 August 10:32
Studenții de la profilul agricol vor fi mai implicați în instruirea practică

Identificarea oportunităților de recrutare a studenților de la profilul agricol în procesul de instruire practică a fost subiectul principal discutat astăzi de Iurie Scripnic, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentar (MAIA) și rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM) Viorel Bostan, la întrevederea cu un investitor străin care a inițiat o afacere în sectorul zootehnic, în raionul Drochia.

Discuțiile au fost axate pe identificarea oportunităților de recrutare a studenților de la profilul agricol în procesul de instruire practică, astfel încât tinerii să se integreze mai ușor în procesul de muncă și să deprindă abilitățile necesare în activitatea de specialitate, atât prin formarea cunoștințelor teoretice și practice, cât și prin cercetare, transmite MOLDPRES.

Iurie Scripnic a menționat că ministerul, în comun cu instituțiile de profil, și-a setat ca scop revitalizarea sectorului zootehnic și sporirea competitivității acestuia.

„Pe fundalul scăderii producției în sectorul zootehnic și în contextul crizei de specialiști din domeniu, suntem focusați, în prezent, pe încurajarea investițiilor în sector. Pe piața muncii, cerințele sunt tot mai exigente față de pregătirea profesională a tinerilor specialiști. De aceea, autoritățile sunt în proces de reformare a învățământului agrar superior, pentru a asigura modernizarea studiilor și pentru a exploata potențialul tehnologiilor digitale în științele agricole. Odată cu începerea noului an academic, ne dorim să consolidăm parteneriatele cu mediul de afaceri și să extindem oportunitățile pentru studenți”, a rezumat oficialul.

În urma reformelor structurale în educație, cercetare și inovare, aprobate în această vară de Guvern, Universitatea Tehnică a Moldovei va fuziona cu Universitatea Agrară de Stat din Moldova și cu alte trei institute de cercetare. Scopul este de a fortifica sectoarele strategice ale economiei naționale și de a atrage cât mai mulți studenți în cele mai importante și actuale domenii, cum ar fi Inginerie și Științe agricole.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
19
Fri
21
Sat
22
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău