Studenții Academiei „Ștefan cel Mare” au discutat despre evoluțiile, provocările și perspectivele proprietății intelectuale

  • 30 Aprilie 2023 10:35
Studenții Academiei „Ștefan cel Mare” au discutat despre evoluțiile, provocările și perspectivele proprietății intelectuale

Academia „Ștefan cel Mare” din capitală a desfășurat o masă rotundă studențească cu genericul „Proprietatea Intelectuală – evoluții, provocări și perspective”. Evenimentul a fost organizat de Catedra drept privat și a reunit circa 30 de studenți, transmite MOLDPRES.

Masa rotundă a fost organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, marcată la nivel mondial în fiecare an la data de 26 aprilie.

Sesiunea științifică s-a axat pe dezbaterea mecanismelor proprietății intelectuale, prin prisma instituțiilor dreptului civil. Astfel, participanții au avut prilejul să realizeze un schimb de opinii, abordând teoria, practica recunoscută și aspectele legate de problematica protejării drepturilor proprietății intelectuale. Totodată, subiectele discutate au reliefat relația dintre interesul public și cel privat în recunoașterea și protejarea proprietății intelectuale, raportate la specificul utilizării neprivative a creațiilor intelectuale.

Marcarea Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale este un prilej pentru promovarea proprietății intelectuale în vederea dezvoltării unui sistem internațional eficient și echilibrat în domeniu menit să favorizeze inovația, creativitatea și respectarea drepturilor tuturor actorilor implicați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău