Streleț: R. Moldova ar putea semna un memorandum cu FMI

  • 05 Octombrie 2015 13:19
Streleț: R. Moldova ar putea semna un memorandum cu FMI

R. Moldova ar putea semna un memorandum cu FMI în această toamnă, a anunțat luni, 5 octombrie, premierul Valeriu Streleț, după întrevederea de săptămâna trecută cu reprezentanți ai conducerii acestei instituții.

Valeriu Streleț și ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, au făcut o trecere în revistă a vizitei lor la New York, unde au participat la Adunarea Generală a ONU.

Republica Moldova a îndeplinit majoritatea condițiilor cerute de Fond pentru semnarea unui memorandum – este spre finalizare procesul de lichidare controlată a celor trei bănci de la care a dispărut miliardul, au fost adoptate planuri și strategii în domeniul justiției și combaterii corupției, a precizat Valeriu Streleț. El a sugerat că principala piedică în semnarea Memorandumului este guvernatorul Băncii Naționale, care și-a anunțat recent demisia. Premierul și-a exprimat speranța că această problemă va fi rezolvată, astfel încât Republica Moldova se semneze un memorandum cu Fondul ce va permite reluarea unor finanțări exterioare.

Valeri u Strelet a participat săptămâna trecută la New York la Adunarea Generală a ONU unde a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali internaționali. Una dintre acestea a fost cu un grup de companii amerciane care au venit cu o viziune nouă în privința asigurării energetice a Republicii Moldova, ce i-ar permite să nu mai fie importator masiv de resurse energetice, a declarat Valeriu Streleț.

El a anunțat că săptămâna viitoare ar putea efectua o vizită oficială la Bruxelles, după ce una preconizată pentru luna septembrie a fost contramandată la cererea Chișinăului, din cauza situației interne.

Oficialii străini cu care au discutat membrii delegației Republicii Modlova au exprimat sprijin pentru parcursul european și continuarea reformelor în Republica Moldova, a precizat ministrul Natalia Gherman.

Amintim că mâine își încheie vizita de două săptămânia la Chișinău o misiune de documentare a Fondului Monetar Internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău