Străzile din municipiul Chișinău vor fi răcorite pe timp de caniculă

  • 05 Iulie 2021 10:14
Străzile din municipiul Chișinău vor fi răcorite pe timp de caniculă

Primăria municipiului Chișinău va spăla străzilor atunci când temperaturile vor trece de 30 grade, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a anunțat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalități de astăzi că a stabilit graficul de spălare a străzilor și orarul de intervenție în cazul temperaturilor de peste 30 grade - când betonul asfaltic cedează din cauza transportului public.

“Am stabilit graficul de spălare a principalelor artere rutiere din municipiul Chișinău, necesar pentru răcorirea betonului asfaltic. Meteorologii ne anunță că urmează zile caniculare, cu temperaturi care se vor ridica la peste 30 de grade”, a spus Mihalache. Potrivit oficialului, dincolo de curățarea arterelor din capitală, spălarea drumurilor este necesară pentru a înlătura căldura excesivă.

În același timp, Mihalache a declarat că, în săptămâna trecută, au fost efectuate mai multe lucrări de asfaltare și înlăturare a neconformităților de pe străzile municipiului. ”În acest moment suntem gata să începem lucrările pe strada Belinski, unde au fost amenajate trotuarele și vrem să turnăm masa de asfalt de uzură”, a precizat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău