Strategie agresivă pentru combaterea creșterii cazurilor de COVID-19, în New York

  • 03 August 2021 17:56
Strategie agresivă pentru combaterea creșterii cazurilor de COVID-19, în New York

Orașul New York va impune certificatul de vaccinare pentru o serie de activități în interior. Anunțul primarului de Blasio este așteptat marți, reprezentând un nou pas într-o strategie mai agresivă pentru combaterea creșterii cazurilor de COVID-19 cauzată de tulpina Delta, informează Mediafax, citat de Digi24.ro.

Primarul Bill de Blasio este așteptat să anunțe marți solicitarea privind dovada vaccinării împotriva Covid-19, pentru a „debloca New York City”, au spus oficialii orașului, citați de politico.com.

Pentru ca o persoană să meargă la restaurant, sală de sport, teatru sau discotecă va trebui să arate dovada unui vaccin anti-COVID-19.

Anunțul lui De Blasio este următorul pas într-o strategie mai agresivă pentru a combate creșterea cazurilor Covid-19 cauzată de varianta Delta a coronavirusului, notează sursa citată.

Primarul le-a cerut tuturor funcționarilor municipali să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se testeze o dată pe săptămână

La sfârșitul lunii iulie, primarul din New York le-a cerut tuturor funcționarilor municipali să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se testeze o dată pe săptămână, începând din septembrie.

Un oficial al City Hall a spus că Bill de Blasio își dorește acum ca pentru toate activitățile de interior aceeași măsură.

De Blasio s-a confruntat cu mai multe critici pentru că nu a reintrodus obligativitatea măștilor pe fondul unei creșteri recente a cazurilor, însă el a insistat că orașul trebuie să se concentreze asupra vaccinării.

Aproximativ 60% din toți newyorkezii sunt parțial vaccinați, însă ritmul vaccinărilor a încetinit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău