Strategia pentru reformarea justiției a fost discutată la Guvern, în prezența ambasadorilor UE și SUA

  • 04 Februarie 2021 14:01
Strategia pentru reformarea justiției a fost discutată la Guvern, în prezența ambasadorilor UE și SUA

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a prezidat astăzi o ședință dedicată Strategiei pentru reformarea Justiției. La întrunire au participat Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, și consilierul prezidențial din domeniul justiției, Olesea Stamate, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Astfel, discuțiile au vizat apropiata promulgare, de către instituția prezidențială, a Strategiei pentru Reformarea Justiției, dar și consolidarea cooperării inter-instituționale în vederea asigurării unei activități eficiente în toate domeniile.

Șeful interimar al Guvernului a declarat că reformele începute în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în justiție, trebuie să continue indiferent de schimbările politice care au loc în țara noastră. Aureliu Ciocoi și-a îndemnat colegii să depună efort maxim pentru ca instituțiile statului să funcționeze normal, iar acțiunile necesare - să fie întreprinse fără întârziere.

Și ambasadorii prezenți la discuție au subliniat importanța continuării procesului de reformare a justiției, indiferent de circumstanțele politice din societate. Prioritar, au propus axarea pe două puncte cheie: consolidarea cooperării dintre instituții și implementarea prevederilor stipulate în Strategia pentru reformarea justiției, care pot fi puse în practică chiar și în condițiile unui Guvern interimar.

Strategia are ca scop depășirea provocărilor pentru a îmbunătăți sectorul justiției și demonstrează angajamentul statului de a asigura un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău