Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2030” va fi prezentată la Conferința Anuală Internațională MACRO 2022

  • 21 Februarie 2022 15:19
Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2030” va fi prezentată la Conferința Anuală Internațională MACRO 2022

Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2030”, revizuită și adaptată, va fi prezentată în cadrul Conferinței Anuale Internaționale MACRO 2022. Documentul reprezintă viziunea strategică pentru dezvoltarea țării în următorul deceniu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Documentul strategic de referință pentru toate documentele de politici la nivel național, regional și local, va fi prezentat în cadrul evenimentului de către prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița. Ulterior, Strategia va fi lansată spre consultări și dezbateri publice. 

Conferința MACRO 2022, ajunsă la cea de-a X-a ediție, va întruni în mod tradițional oficiali, experți, analiști de politici, reprezentanți ai sectorului privat, invitați speciali din țară și de peste hotare. Evenimentul se va desfășura în zilele de 23 și 24 februarie, în format hibrid (offline cu transmisiune LIVE în mediul online) și va putea fi urmărită pe pagina de Facebook MACRO Conference.

În cele două zile ale conferinței, structurate în șapte paneluri de discuții, urmează a fi discutate și alte subiecte privind tendințele globale care vor modela viitorul mediu global, impactul acestora asupra unui nou model de creștere economică pentru Republica Moldova, precum și prioritățile de dezvoltare ale țării, care pot asigura o creștere economică durabilă. Conferința reprezintă și o platformă de dezbatere a viziunii cu privire la investiții și reformele care urmează a fi implementate în următorii ani. Participanții vor pune accent pe prioritățile guvernării în domeniul economic, social de mediu,  justiție funcțională și administrație publică, pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale populației. Va fi abordat și subiectul transformării digitale a Republicii Moldova, prin dezvoltarea de parteneriate pentru inovare, acces la expertiză și bune practici legate de digitalizare. 

Conferința Anuală Internațională MACRO 2022 este organizată în parteneriat de către Guvernul Republicii Moldova, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Fundația „Friedrich Ebert”, cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova. 

Strategia Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2030” este contribuția Republicii Moldova la realizarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, adoptată de către țările membre ale Organizației Națiunilor Unite în septembrie 2015.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău