Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – capitală turistică” a fost prezentată publicului

  • 18 Iulie 2022 19:45
Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – capitală turistică” a fost prezentată publicului

O stradă din sectorul Buiucani al capitalei va fi transformată în pietonală, asemenea străzii Eugen Doga din centrul Chișinăului. Iar cel puțin trei clădiri – monumente de arhitectură națională sau municipală vor fi reabilitate. Sunt acțiuni prevăzute de Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – capitală turistică” 2022-2026, prezentată de Primăria municipiului Chișinău.

Solicitat de IPN, Roman Vitiuc, șeful Direcției generale economie, comerț și turism a Consiliului municipiului Chișinău, a precizat că numărul de clădiri restaurate va depinde de bugetul care va fi aprobat de CMC pentru implementarea Strategiei. Deocamdată nu există estimări referitor la  câți bani ar fi nevoie în total pentru implementarea strategiei.

Strategia prevede lansarea mai multor rute turistice, atât pietonale, cât și tematice. „De exemplu, rutele tematice vor fi dedicate Zilei profesionale a lucrătorului medical, femeilor care au avut aport semnificativ în promovarea municipiului Chișinău. În același timp, ne propunem două rute suplimentare pentru troleibuzul turistic, pentru acele obiective care la momentul actual nu sunt incluse, spre exemplu, Gara Feroviară”, a specificat el.  

Aplicația mobilă care va fi utilizată de către pasagerii troleibuzului turistic este unul dintre proiectele incluse în strategie. Audioghidul va putea fi accesat prin aplicație în mai multe limbi: romană, engleză, franceză, rusă etc. Pentru implementarea aplicației mobile ar fi nevoie în jur de 2 mii de euro.

Roman Vitiuc a mai spus la prezentarea strategiei că documentul prevede și promovarea turismului medical. Faptul că în Republica Moldova prețurile la servicii stomatologice sunt mai mici în comparație cu alte state.

Natalia Țurcanu, director executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, a precizat pentru IPN că doar pentru elaborarea Strategiei s-au cheltuit în jur de 7 mii de euro.

Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – capitală turistică” 2022-2026 urmează a fi aprobată de Consiliul municipal Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău