Strat de zăpadă de 2 metri și pericol sporit de avalanșe la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș din România

  • 07 Ianuarie 2019 14:04
Strat de zăpadă de 2 metri și pericol sporit de avalanșe la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș din România

La Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, stratul de zăpadă a ajuns la aproape doi metri și este risc mare de producere de avalanșe, de gradul 4 din maximum 5 posibile.

Și temperaturile înregistrate sunt extreme, ele coborând azi-dimineață până la -19,5 grade Celsius.

În ciuda gerului, muncitorii lucrează la construcția Bisericii de gheață și a complexului cu patru igluuri, situate în imediata apropiere a Hotelului de gheață.

La fel ca în anii trecuți, ineditul lăcaș va fi realizat după modelul vechii biserici săsești din satul sibian Mălâncrav. În interior vor fi un altar și un crucifix din gheață, bănci din gheață acoperite cu blănuri, iar pe pereți vor fi sculptate în zăpadă înghețată basoreliefuri cu teme religioase.

După terminarea lucrărilor, Biserica de gheață de la Bâlea Lac va fi sfințită de mai mulți preoți de confesiuni diferite, deoarece ea are un caracter ecumenic.

Potrivit reprezentanților complexului de gheață de la Bâlea Lac, deja este programtă, pentru luna martie, o cununie religioasă în Biserica de gheață. Este vorba de doi îndrăgostiți din Marea Britanie. care au ales să-și unească destinele între ghețuri, la peste 2000 de metri altitudine, transmite Radio România Actualități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău